ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Σαλιγκαροτρόφων (επίσημη ξένη ονομασία: Snail Farmers Coop. of Greece) ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2010, από 10 περίπου μέλη - εκτροφείς που αποφάσισαν να συνεργαστούν για να λύσουν από κοινού τα διάφορα θέματα εκτροφής και προώθησης των σαλιγκαριών.

Ο συνεταιρισμός αποτελείται πλέον από πάνω από 40 μέλη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με εκτροφεία όλων των τύπων και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει όλους τους εκτροφείς σαλιγκαριών πανελληνίως, ανεξαρτήτως τύπου εκτροφείου ή είδους σαλιγκαριού, δημιουργώντας ένα δυνατό φορέα προάσπισης των συμφερόντων των εκτροφέων.

Το είδος σαλιγκαριού που εκτρέφουν αυτή τη στιγμή τα μέλη του συνεταιρισμού είναι το Helix aspersa, γνωστό και σαν σαλιγκάρι των κήπων ή κρητικός κοχλιός και η κύρια ενασχόληση του συνεταιρισμού είναι η μεταποίηση της παραγωγής των μελών και η δημιουργία και η διάθεση αγνών προϊόντων με βάση το σαλιγκάρι.

 

Κατεβάστε το καταστατικό του συνεταιρισμού από εδώ

> Καταστατικό Συνεταιρισμού <

 

Ιστορικό

Δεκέμβριος 2010:

Ίδρυση του συνεταιρισμού με την επωνυμία Α.Σ. Φυσικής Διατροφής Σαλιγκαριών με έδρα τα Γεφύρια Σοφάδων του Νομού Καρδίτσας

Φεβρουάριος 2014:

Εκπαιδευτικό ταξίδι μέσω του προγράμματος Erasmus+ στην Ισπανία

Φεβρουάριος 2015:

Δημιουργία της σειράς προϊόντων «Καπνιστά Φιλέτα Σαλιγκαριών sigma με λάδι, ξύδι και μυρωδικά» σε τρεις γεύσεις

Μάρτιος 2015:

Εκπαιδευτικό ταξίδι μέσω του προγράμματος Erasmus+ στη βόρεια Ιταλία

Ιούνιος 2015:

Μετονομασία του συνεταιρισμού σε Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Σαλιγκαροτρόφων (αγγλικά: Snail Farmers Cooperative of Greece) και μεταφορά της έδρας στην πόλη της Καρδίτσας

Οκτώβριος 2015:

Συμμετοχή στην 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

Μάρτιος 2016:

Συμμετοχή στην 3η Διεθνή Έκθεση FoodExpo στην Αθήνα

Μάιος 2016:

Εκπαιδευτικό ταξίδι μέσω του προγράμματος Erasmus+ στην Κύπρο

Ιούλιος 2016:

Δημιουργία της σειράς κατεψυγμένων προϊόντων «Κατεψυγμένα Προβρασμένα Σαλιγκάρια sigma» και «Κατεψυγμένα Προβρασμένα Φιλέτα Σαλιγκαριών sigma»

Αύγουστος 2016:

Δημιουργία του προϊόντος «Escargots à la Bourguignonne (Σαλιγκάρια με Σως Βουτύρου) sigma»

 

logo coop